Romanian Top Shits

Fiindca trebuia ca urbea asta prafuita sa fete ceva notabil vara asta, pe langa tiganeala intitulata fecalo-mistic “Hramul Bacaului”, a aparut un cenaclu modern, cu oameni moderni. Si fiindca trebuia sa poarte un nume i s-a zis Romanian Top Hits. Care nu e un concurs sau o festivitate de recunoastere a unor realizari anuale ci o impartire de premii. Ca sunt si altele, dupa gustul si megalomania fiecarui primar, asta e evident.

Sa n-o lungesc. Remarc doar ca premiile sunt in alta limba. Iaca pozna:

“BEST BAND PERFORMANCE

NEW ENTRY TOP HIT
BEST CLUBBING SHOW
GIRLS TOP HIT
BEST FEMALE ARTIST
BANDS TOP HIT
BEST INTERNATIONAL PERFORMANCE
BOYS TOP HIT

BEST DANCE

DJ TOP HIT
BEST RADIO
POP ROCK TOP HIT
BEST NEW ARTIST
FEATURING TOP HIT
BEST INTERNATIONAL ARTIST”

Bine, cool-eanu e demult un nene prafuit din trufasul Albion, asa cum era acum vreo suta si ceva de ani un vagabond romantic din suburbiile Parisului. Ne-am obisnuit cu asta. Bai, da “Featuring top hit” ce dracu’ inseamna?

Nu vad nici o problema ca se aloca bani publici pentru o astfel de chermeza. Din marea de urangutani care falfaie bratele la magia CD-ului, sunt multi care contribuie si care au dreptul sa gaseasca ceva pe gustul lor, daca tot platesc. E firesc si cine gaseste obiectii in aceasta privinta e un idiot. Oricum alternativele la o seara de etalare intr-un colectiv decrepit nu erau deloc atragatoare: alcool sau somn.

De muzica nu vorbesc, pentru ca muzica buna e aia care-ti place tie. Punct! Judecati de valoare in domenii care nu suporta reguli obiective fac doar magarii si snobii. In rest, cururi goale mai bune gasesti pe net si gimnastica in grup mai sanatoasa e dimineata devreme la TV. Spectacolul asta a existat cumva din inertie, ca trebuia sa fie ceva ca sa nu fie nimic. Oricum, n-a avut cine stie ce ecouri in presa scrisa: in afara de cea locala si de niste blogari nimeni n-a dat 2 bani pe ceva ce nu facea 2 bani.

A, sa nu fiu si lat: se intampla chestiuni de genul asta in orice oras din tara si in orice tara din lume. Nu suntem noi originalii sau ultimii oameni din lumea asta. Timpul trece, boxa canta. Letargie si spleen. Viata.

Leave a Reply