Secretul unghiilor cu gel

Din dorinta de a fi cat mai cochete, femeile apeleaza la diferite trucuri, unul dintre ele este manichiura unghiilor cu gel.

Manichiura unghiilor cu gel este de mare cautare in randul femeilor care stiu ca mainile, inclusiv unghiile, sunt oglinda femeii. Acesta presupune mai multe avantaje, femeile nu trebuie sa mearga des la salon sa isi faca manichiura, pentru ca aceasta odata facuta la madlenenailbar, rezista cel putin 3 saptamani, modelele sunt variate si deosebite, de asemenea unghiile sunt mai rezistente si nu se pot rupe cu usurinta datorita gelului aplicat.

Acestea sunt foarte cautate si intrebate in randul femeilor ocupate, care nu au timp sa ajunga des la salon pentru o manichiura obisnuita, carora nu le cresc suficient unghiile sau a caror unghii nu au un aspect placut (exfoliere).

Procesul de realizare nu este unul dificil si necesita indemanare si cursuri suplimentare din partea manichiuristei, constructia unghiilor cu gel se realizeaza de cele mai multe ori la salon.Timpul maxim acordat pentru manichiura cu gel este cam de doua, maxim trei ore, in functie de preferintele clientei. Pentru inceput, se curata unghiile, taindu-le si pilindu-le, apoi li se dau o forma si abia apoi incepe constructia cu gel, care poate fi pe unghia naturala, cu sablon, prelungire pe unghia naturala sau cu tips (extensii). Cele mai multe femei aleg sa le construiasca cu sablon, prelungire pe unghia naturala pentru ca acesta metoda nu afecteaza atat de mult unghia naturala. Unghiilor li se pot da diferite forme, patrata, ovala (migdala), ascutita.
Printre ustensilele necesare si indispensabile pentru a realiza unghii cu gel se numara urmatoarele: lampa UV, pile de tot felul, pensule, sabloane, degresant ( pentru ca unghia sa nu fie lipicioasa), primerul care pregateste unghiile pentru aplicarea gelului si diferite culori.

Procesul constructiei unghiilor cu gel consta in aplicarea catorva geluri de baza, care se usuca cu ajutorul unei lampe in foarte scurt timp. Dupa, se realizeaza modelul dorit cu diferite geluri colorate, cameleon ( gel care isi schimba culoarea in functie de starea de spirit sau in functie de temperatura), strasuri, pietricele usor pe aplicat sau modele 3D. La final se aplica un ulei la baza unghiei pentru hidratarea cuticulei, acesta este recomandat sa fie utilizat des si la domiciliu.

Dupa o perioada, cand unghiile au crescut vizibil, clientele revin la salon,  la “intretinere”, acesta presupune pilirea stratului de gel, aplicarea altor geluri  si crearea modelului. Acest proces este mai putin costisitor decat constructia propriu zisa, cu cativa lei.
Este recomandata o pauza a unghiilor cu gel din cand in cand, cam o luna de zile, timp in care unghiilor li se fac diferite tratamente hidratante, pentru intarirea unghiilor.

Leave a Reply