Anvelope auto in functie de drumurile circulate

Anvelopele auto au o mare importanta mai ales in ceea ce priveste performantele unei masini. Tocmai din aceasta cauza ele trebuie sa fie mereu intr-o stare foarte buna si verificate periodic. Pe piata din tara noastra exista mai multe tipuri de anvelope, printre care se numara: anvelope de vara, anvelope de iarna, anvelope all season, anvelope agricole si anvelope off road.

Anvelopele de vara sunt tipurile de cauciucuri cu care ne putem dota masinile atunci cand incepe sezonul cald. Acestea sunt special create pentru a rezista la temperaturi foarte mari si atunci cand se circula pe strazile incinse de razele puternice ale Soarelui. Din punct de vedere al pretului, cauciucurile de vara sunt cele mai ieftine de pe piata si se pot gasi chiar si la mana a doua in stare impecabila.

Anvelopele de iarna sunt tipurile de cauciucuri cu care ne putem dota automobilele atunci cand temperaturile de afara scad dramatic sau cand drumurile pe care urmeaza sa circulam sunt inghetate sau noroioase. Sa recunoastem anvelopele de iarna este foarte simplu, deoarece pe suprafata acestora se gasesc inscriptionate initialele M+ S, care provin de la cuvintele din engleza mud si snow.

Aceste cuvinte, in traducere romaneasca inseamna noroi si zapada, iar astfel ne putem da destul de simplu seama ca anvelopele de iarna dau performante maxime atunci cand circula pe drumuri noroioase sau acoperite de zapada.

Anvelopele all season nu sunt aparute pe piata de foarte mult timp. In ce le priveste pe acestea parerile sunt impartite, iar cei mai multi sunt de parere ca anvelopele all season nu se ridica nici pe departe la nivelul anvelopelor de vara atunci cand sunt utilizate in anotimpul cald si nici la al celor de iarna atunci cand sunt folosite in timpul anotimpului rece. Avantajul acestor anvelope este ca ele pot fi folosite pe durata intregului sezon si ca, sa achizitionam anvelope all season ne costa mai putin decat am achizitiona si anvelope de vara si de iarna.

Anvelopele agricole, dupa cum le spune si denumirea lor, sunt folosite pentru echiparea utilajelor agricole. Acestea pot fi gasite in comert la preturi destul de bune si uneori, chiar si second hand, intr-o stare destul de buna. Textura acestora le permite sa fie destul de rezistente si durabile in timp.

Anvelopele off road sunt folosite pentru echiparea masinilor care urmeaza sa strabata drumuri de munte sau drumuri greu accesibile. Atunci cand doriti sa cumparati anvelope off road si nu stiti de unde, puteti sa apelati destul de simplu la internet, deoarece in mediul online se afla destul de multe magazine care se ocupa cu comercializarea de anvelope off road la preturi destul de accesibile pentru fiecare persoana in parte.

Leave a Reply