Cum folositi Waze la volan?

Una dintre aplicatii Android utile care este folosita din ce in ce mai des de catre multi soferi este aplicatia Waze. Dar ce este Waze?

Este o aplicatie gratuita disponibila pentru Android, iOS si Windows Phone care ruleaza pe un telefon cu GPS si conexiune de date. Compania care a lansat Waze este din Israel si a fost infiintata in anul 2006, iar Google a achizitionat-o in 2013, pentru acest sistem de navigatie prin GPS, care are in plus si date de trafic in timp real, are alerte de trafic cu nivel moderat, intens sau blocat, alerte de locatia pentru radare, pentru politie cu starea vizibila sau ascunsa, accidente de tipul minore sau majore si ambuteiaje, drumuri inchise, pericole pe drum de tipul obiect pe drum, sau drum in lucru, groapa, vehicul oprit, pericole pe acostament de tipul vehicule oprite, animale sau indicatoare lipsa, sau pentru vreme indica starea vremii.

Aplicatia iti spune cand este traficul blocat si ofera si o ruta alternativa rapida.

Cum urmariti aplicatia? Apar niste linii rosii pe o harta, dar traficul inseamna mai mult decat aceste linii. Este un trafic in timp real, pentru ca aplicatia aduna date de trafic de la toti utilizatorii din trafic, date de tipul vitezei sau a timpilor necesari pentru efectuarea virajelor pentru a fi utilizate in detectarea ambuteiajelor din trafic si le include intr-o arhiva.

Prin urmare, ruta pe care o ofera Waze are la baza conditiile de trafic din momentul respectiv, dar si istoricul traficului din arhiva, pentru a oferi cea mai buna ruta. Harta Waze se actualizeaza la 2-3 zile, sau chiar zilnic, astfel modificarile de drum care pot sa apara apar imedat pentru utilizatori.

Pe langa rute, aplicatia Waze este singura aplicatia din Romania care ofera actualizarea pretului carburantilor din benzinarii si localizarea benzinariei cu pretul cel mai mic. Waze ofera date despre restrictiile rutiere de mai multe tipuri: restrictii rutiere in timp real din cauza unui eveniment sau drum in lucru sau un pericol, restrictii rutiere programate, ca de exemplu un meci de fotbal sau un concert, restrictii in functie de ora, zi, luna si an, sau restrictii pe timp indelungat.

Aplicatia Waze este si in limba romana, desigur, tradusa si cu ghidare vocale in limba romana. Aplicatia Waze se integreaza cu Facebook, si anume daca aveti un cont Facebook, puteti sa va autentificati mai usor, apoi puteti sa vedeti prietenii conectati, pentru a comunica cu acestia, prin mesaje sau bip-uri.

In bara de prieteni ii poti vedea pe cei care folosesc Waze, si puteti vedea si ETA adica estimarea timpului sosirii, iar navigarea catre evenimentele de pe Facebook se face mult mai usor, printr-o atingere catre adresa respectiva. Astfel drumul de la serviciu catre casa sau oricare alta ruta devine mult mai amuzant, interactiv si sigur.

In concluzie, folositi cu incredere aplicatia Waze in trafic, daca aveti un smartphone si o conexiune de date, astfel veti fi informati cu precizie despre rutele cele mai bune si despre orice evenimente din trafic.

Leave a Reply