Cum stii daca ai un contabil de incredere

Despre cum poti gasi un serviciu de contabilitate in care sa aveti incredere pentru externalizare, s-a mai vorbit, insa s-ar putea sa fi ramas cu unele indoieli cicalitoare, mai ales ca sunt atat de multe cazuri de frauda si furt contabil in multe companii.

De unde sa stii ca poti avea intr-adevar incredere in contabilul tau, cu atat mai mult cu cat e posibil sa te fi ars cu un contabil in trecut, iar asta e mai frecvent decat s-ar putea crede pentru proprietarii de afaceri mici si mijlocii. S-ar putea sa nu doresti sa-ti pui declaratiile financiare in mainile cuiva pe care nu-l stii.

Hai sa aruncam o privire la modul in care procesele si procedurile stabilite de o firma ce ofera servicii de contabilitate pot face diferenta atunci cand vine vorba de increderea in contabilul tau. Iata cateva lucruri pe care expertii le fac in mod diferit atunci cand vine vorba de procesele si procedurile economice.

Serviciul de contabilitate dispune de un sistem integrat de control si echilibrare

Una dintre problemele cu un contabil intern este ca rareori este verificat de un alt angajat, iar munca sa trece uneori fara niciun fel de verificare. Majoritatea proprietarilor de afaceri angajeaza un contabil, deoarece acestia nu au timp sau cunostintele necesare pentru a mentine si echilibra propriile conturi.

Este putin probabil ca ei sa identifice frauda in companie atunci cand este cazul. Prin includerea unui contabil complet de inregistrare si un controler pe fiecare cont, este stabilit un sistem natural de control si un echilibru la fata locului pentru a evita erorile si omisiunile. Servoregulatorul lucreaza pentru a supraveghea contabilul, iar acest lucru include erori de inregistrare, precum si tot ceea ce nu pare corect sau ar putea fi un steag rosu de avertizare.

Problemele companiei – un manual de proceduri impreuna cu datele introduse

Cand ne-am la luat la bord un nou angajat ca si contabil, vom crea un cod de proceduri pentru a le aprofundata, un manual, precum si un acord la nivel de servicii formal care detaliaza serviciile pe care le va oferi. Aceste documente prezinta procesele si procedurile pe care le folosim, inclusiv situatiile financiare care urmeaza sa fie partajate, termene pentru toate documentele si modul in care acestea vor fi livrate.

Clientii care au incredere in contabilii lor vor face exact cum era de asteptat pentru ca totul era prezentat in scris. Nici noi nu am fi in afaceri, daca nu ne-am respecta cuvantul dat.

Leave a Reply