Sfaturi si sugestii pentru dezvoltare personala

Orice persoana are potentialul de a se dezvolta personal si cu toate acestea sunt destul de putine cele care o fac pentru ca cei mai multi oameni nu pun in practica nici macar unele dintre cele mai normale si banale sfaturi care tin de fapt de dezvoltarea persoanala. Iti recomandam sa te orientezi in cariera si spre job videochat macar pentru a intelege despre ce este de fapt vorba in acest job.

Motivul si scuzele nu sunt importante si ceea ce ne intereseaza de fapt este sa iti aratam ca toate informatiile iti pot fi utile. Probabil ai mai auzit si in trecut sfaturi pe care le-ai trecut cu vederea si pe care nu le-ai aplicat din motive variate sau sub mai multe scuze.

Un prim sfat este sa te apuci de cate un singur lucru pe rand si sa il duci pana la capat. Toti oamenii pot incepe un lucru insa este nevoie sa fii destept pentru a putea duce totul la bun sfarsit. In general oamenii au tendinta de a incepe multe lucruri si de a duce pana la capat doar o parte dintre ele.

Motivul este simplu: in momentul in care pornesti la drum de la foarte multe lucruri iti este mai simplu si mai usor sa nu ramai concentrat si sa te aduni pentru a face mai multe sarcini care au termene limita ce sunt pe care sa expire. Presiunea pe care o simti in momentul in care duci la bun sfarsit un priect sau un text se va rasgrange clar asupra productivitatii tale in general.

Cand ai mai multe lucruri pe cap si te simti presat de timp e posibil sa ai si mici atacuri de panica pentru ca simti cum nu reusesti sa duci totul la bun sfarsit. Nu vrei sa traiesti asa ceva crede-ne pe cuvant.

Atunci cand ai multe lucruri pe cap si te simti presat de timp este foarte posibil sa ai probleme de concentrare care se vor vedea in consistenta si calitatea muncii prestate. Este bine sa renunti pe rand la ceea ce stii ca nu iti este util si sa pastrezi toate lucrurile pe care stii ca le poti finaliza.

Un alt sfat foarte bun este sa faci un numar cat mai mare de exercitii fizice. Energia nu se va pierde insa se va transforma si daca te misti mult o consecinta este faptul ca reusesti sa faci mai mult effort. Daca faci mai mult effort ai potentialul de a rezista foarte bine si activitatilor tale zilnice.

In momentul in care ai ceva de realizat iti recomandam sa distribui totul in sarcini mici si toate sarcinile complicate iti vor parea brusc simple. Nu stim sa estimam cat va putea dura un proiect si calculele se fac in general tinand cont de experientele procedente.

Daca imparti un task mai mare intr-un numar de taskuri mai mici atunci iti va fi usor sa elimini pasi din el sau sa poti externaliza mai multe taskuri. Cand vrei sa fii eficient invata cum sa dai sarcini altor persoane fara ca ele sa isi dea seama.

Leave a Reply