Sfaturi pentru pastrarea incaltamintei peste iarna

Odata instalat sezonul rece, garderobele sufera mari modificari. Se renunta la hainele subtiri si se cauta hainele groase care sa ne protejeze de temperaturile scazute. La capitolul incaltaminte facem de asemenea multe modificari.

Cautam ghetele calduroase si renuntam la multe perechi de pantofi pe care nu ii mai purtam in sezonul rece. De la botine elegante, la pantofi simpli sau sandale, o multime de perechi de incaltaminte trebuie pastrate pentru iarna.

Renuntam doar pentru o perioada la acea incaltaminte, iar in sezonul urmator o vom reintroduce in garderoba. Asa ca este necesar ca toate acele perechi sa aiba un aspect placut in continuare. De aceea este atat de important modul in care sunt pastrate toate aceste perechi peste iarna.

Pe langa faptul ca vor ramane cu acelasi aspect atragator, perechile de incaltamine vor putea fi purtate si o perioada mai indelungata de timp, atunci cand sunt pastrate corespunzator in perioadele cand sezonul nu ne permite sa le purtam.

Pregatirea pantofilor

Inainte de toate, perechile de incaltaminte care urmeaza sa fie depozitate peste iarna trebuie pregatite. Procesul de pregatire nu este unul complicat, insa este foarte necesar. Toate perechile trebuie curatate de praf sau alta mizerie, astfel incat sa fie cat mai curate.

In functie de murdarie, poate fi folosita o carpa uscata sau umeda, sau chiar o perie moale si solutii realizate special pentru curatarea pantofilor. In cazul incaltamintei din panza poate fi folosita cu succes o perie cu apa si sapun.

Dupa ce toate perechile de incaltaminte au fost curatate, este necesar sa astepti si ca acestea sa se usuce, inainte de a le pune la depozitat.

Altfel, poate aparea mucegaiul sau ar putea fi degradata culoarea incaltamintei. De asemenea, aceleasi probleme pot aparea atunci cand pastrezi pantofii in pungi, de exemplu. Se recomanda pastrarea cutiilor in care pantofii vin atunci cand sunt cumparati, pentru ca mai apoi sa fie folosite pentru depozitarea lor.

Un alt sfat pretios pe care ti-l oferim este sa pui in interiorul papucilor mai multe ghemotoace de hartie, insa nu ziare. Hartia igienica este mai recomandata in acest sens. Acest truc ajuta la pastrarea formei incaltamintei.

De asemenea, multe tipuri de incaltaminte vin cu snauri care au exact rolul de pastrare a formei. Nu le arunca, deoarece vor fi de mare ajutor.

Locul ideal pentru pastrarea incaltamintei

Dupa ce ai pregatit incaltamintea pentru depozitare, trebuie sa gasesti un loc potrivit pentru aceasta. Locul ideal pentru pastrarea incaltamintei trebuie sa fie unul racoros si intunecos totodata. Deci un dulap ar fi foarte potrivit in acest sens. La fel de bine incaltamintea ar putea fi pastrata si sub pat. Nu te va incomoda cu nimic.

Totodata, incearca sa eviti sa pui incaltamintea una peste cealalta. Pot aparea deformari sau zgarieturi.

Sfatul nostru este sa o depozitezi una langa alta, grupata in categorii astfel incat sa gasesti cat mai rapid o pereche de pantofi, atunci cand o cauti.

Acestea sunt cele cateva sfaturi simple dar pretioase care te vor ajuta sa iti pastrezi incaltamintea peste iarna, astfel incat in urmatorul sezon sa arate la fel de bine si sa aiba o durata de viata indelungata.

Leave a Reply