Cazarea in regim hotelier – merita sau nu?

Dintre toate modalitatile de cazare, de la cele clasice pana la cele aparute ceva mai recent, a inceput sa prezinte un interes tot mai mare pentru public cazarea in regim hotelier.

Este vorba despre agentii care pun la dispozitia celor interesati apartamente si garsoniere situate de obicei in marile centre urbane, ca alternativa a cazarii la hoteluri, moteluri sau pensiuni, spre exemplu.

Merita insa sa alegi apartamente si garsoniere regim hotelier? Unii spun ca da, altii sunt ceva mai reticenti sau total impotriva unei asemenea variante de cazare. Exista insa o serie de avantaje pe care le ofera apartamentele si garsonierele de inchiriat in regim hotelier, avantaje care cu siguranta recomanda o asemenea decizie.

In primul rand, este vorba despre faptul ca poti avea parte de confort sporit, de o locatie similara cu locuinta proprie.

Chiar si faptul ca aceste apartamente si garsoniere regim hotelier sunt situate in blocuri de locuinte contribuie la senzatia de acasa – este vorba despre o experienta asemanatoare cu cea a propriului camin, situat la randul sau intr-un bloc de locuinte.

La tot ceea ce tine de confort contribuie insa si dotarile pe care le ai la dispozitie intr-un apartament sau o garsoniera inchiriata in regim hotelier.

Este vorba despre un spatiu complet mobilat si utilat, in care ai parte de relaxare, de placerea de a lua masa oricand, de cafeaua savurata dimineata la bucatarie si oricare alte lucruri pe care le poti face doar acasa. Ai la dispozitie dotari moderne, spatii amenajate complet, electrocasnice de care te poti servi oricand, exact ca la tine acasa.

Daca vorbim despre liniste si intimitate, cu siguranta varianta cazarii in regim hotelier este net castigatoare, prin comparatie cu alternativa cazarii la un hotel, o pensiune sau un motel. De la preluarea si pana la predarea apartamentului sau garsonierei nu vei fi deranjat in nici un fel.

Stim cu totii foarte bine cata agitatie poate fi prezenta intr-un hotel, unde exista o forfota continua a oaspetilor si angajatilor care ii servesc. La un apartament inchiriat in regim hotelier, spre exemplu, nici macar personalul care are datoria de a efectua curatenia periodica nu va deranja, daca asta este dorinta chiriasului.

Exista si un alt detaliu pe care poate multi nu il au in vedere la inchirierea in regim hotelier. Este vorba despre costuri, care pot fi mult mai avantajoase fata de alte variante de cazare.

Pe de o parte se poate economisi atunci cand costurile se impart intre 4 persoane care inchiriaza la comun un apartament cu 3 camere; pe de alta parte, inchirierea in regim hotelier se dovedeste a fi mai mult decat avantajoasa din punct de vedere al costurilor, daca se realizeaza pentru o perioada ceva mai indelungata.

Practic, cu cat se inchiriaza apartamentul sau garsoniera in cauza pentru mai multe zile, cu atat scade si tariful zilnic de inchiriere.

Avand in vedere toate aceste aspecte, cel putin personal m-am convins de faptul ca a inchiria apartamente si garsoniere regim hotelier este o alternativa ce merita avuta in vedere. Nu ramane decat sa incercati pe propria piele o asemenea experienta pentru a confirma sau a infirma opinia mea.

Leave a Reply