Directioneaza 2% catre Asociatia Speranta pentru Romania

Pentru unii inseamna extrem de putin, dar pentru altii este un ajutor apreciat – cei 2% din impozit pe venit sau profit nu sunt o noutate, dar din pacate multi nu se preocupa despre asta. Ai insa responsabilitatea de a decide pentru tine si pentru orice suma ce se coreleaza cu castigurile tale.

Sa lamurim: conform legii in vigoare statul impoziteaza venitul unei persoane cu 2%. Acesti bani, desi o suma destul de mica dupa considerentele unora, ajung la stat, sub forma de impozit. Doar ca tot legea in vigoare permite ca acest procent sa fie directionat catre asociatii nonprofit.

Asadar, prin campanii, acestea au inceput sa isi faca cunoscuta lista de cazuri sociale de care se ocupa, invitand pe tot mai multi sa faca acest gest; directioneaza 2% si poti contribui si tu chiar si in cel mai modic fel pe cei cu nevoi sau cu boli grave.

Ce trebuie sa stii despre acest gest

Directionarea a 2% din venit sau din profit, caci exista si aceasta posibilitate, nu este o obligatie, ci o dorinta liber exprimata. Doar ca, oamenii se gandesc si la faptul ca au sansa de a directiona acel procent ce oricum ajunge la stat; e ca si cand ar decide singuri ce caz sa ajute, pana cand statul ar putea lua masuri in acest sens.

Pentru a face asta cei interesati trebuie sa descarce formularul aferent – acesta se regaseste in cadrul paginii asociatiei Speranta Pentru Romania. Completat, acest formular se poate depune personal sau trimite prin posta la administratia financiara de care apartine fiecare. Acest lucru este posibil o singura data pe an, iar un termen maxim va fi comunicat de catre asociatie.

De ce Asociatia Speranta Pentru Romania

Fiecare asociatie in parte are cazurile sale emotionante. Aici se vor gasi acele cazuri ale copiilor bolnavi de cancer sau leucemie. Intr-o lume saraca, fara adapost, unii si bolnavi, singura lor sansa si speranta este in mainile oamenilor. Asociatia amintita se ocupa de asemenea si cu educatia unor copii, care din cauza saraciei nu pot participa la orele de curs. Dar astfel de cazuri triste trebuie sa termine.

Bunatatea oamenilor poate fi manifestata in fel si chip, insa ce-i drept este destul de greu sa ii gasesti pe toti sau pe cei cu situatii mai grave, cei care nu mai au nici timp din cauza bolii. De aceea, prin intermediul unei asociatii de genul acesta, impreuna am putea face minuni. Un mic gest poate salva situatia multora.

In cadrul paginii oficiale, sperantapentruromania.ro cazurile sunt prezentate, impreuna cu sumele necesare si cele care deja s-au strans. Se poate dona oricand chiar si online. Un ajutor ce nu tine cont de limite, varsta, etnie si alte astfel de repere de acest gen.

Se spune ca numai inainte de sarbatori, sub infleunta simbolica a acestora, oamenii incep sa se gandeasca mai bine despre cat de important este sa isi ajute semenii. Un cliseu, insa chiar si asa aceste ganduri bune transformate in gesturi concrete de a dona sau de a directiona 2% din venit inseamna pentru unele cazuri o speranta.

Leave a Reply