iPhone 2019 – Schimbari importante

Cele mai noi smartphone-uri Apple nu se vand foarte bine in China, tara unde sunt si produse, astfel ca Apple a anuntat deja desi nu in mod direct care vor fi noile functii ale iPhone-ului anului 2019, pentru a castiga popularitate in ochii publicului chinez pe final de an.

Au reusit aceste declaratii sa ii ajute pe cei de la Apple sa incheie anul in forta sau nu au avut impactul scontat? Este putin probabil, de vreme ce chinezii prefera mai degraba sa-si repare telefoanele decat sa le inlocuiasca, iar o inlocuire display iphone este mai ieftina cu siguranta decat un iphone XS nou.

Ramane insa de vazut care va fi impactul lor in prima jumatate a urmatorului an. Pentru moment insa, haideti sa le trecem in revista.

Compania a facut o cerere de inregistrare a unui brevet din care reiese reintroducerea functiei Touch ID In urmatorul iPhone. Asta nu Inseamna neaparat ca se va renunța complet la autentificarea faciala cunoscuta sub numele de Face ID, ci ca cel mai probabil urmatorul iPhone va dispune de ambele sisteme de securitate, utilizatorul putand sa-l aleaga pe cel pe care-l prefera.

De ce este nevoie atunci de un brevet pentru o tehnologie deja existenta si atribuita celor de la Apple, ba chiar folosita pentru cateva generatii de telefoane pana acum?

Simplu. Sistemul Touch ID cel nou nu va fi identic cu cel din trecut. In acest caz este posibil ca Apple sa se inspire de la competitorii ce produc telefoane Android si sa il includa in display-ul telefonului dupa exemplu acestora.

In cererea de inregistrare a brevetului se explica faptul ca noul Touch ID ar putea reprezenta atat un potential sistem de rezerva pentru Face ID, dar ar putea fi si folosit In paralel cu acesta, in functie de preferintele si optiunile fiecarui utilizator.

Interesant este de asemenea faptul ca In brevet, noua tehnologie este ilustrata folosind un telefoan mai vechi, si anume iPhone 6.

Asta nu trebuie sa insemne ca iPhone-ul viitor va avea un astfel de design considerat actualmente depasit de catre cei pasionati de tehnologie, ci ca angajatii Apple ce au lucrat la dezvoltarea sistemului au ales sa ilustreze tehnolgia cu un device de generatie mai veche pentru a nu da prilejul competitiei sa vada viitorul design al noului iPhone.

Inca o dovada care sistine teoria conform careia telefonul Apple de anul viitor va avea atat Touch ID cat și Face ID este faptul ca Apple a depus acesta cerere de inregistrare a brevetului inca de la inceputul anului 2018, in cursul lunii ianuarie de unde putem deduce faptul ca  tehnologia se afla In lucru cel mai probabil din cursul anului precedent.

De ce doreste revenirea senzorului de amprenta? Dincolo de preferintele individuale ale fiecarui utilizator, principalul argument pro ar fi comoditatea, deoarece majoritatea utilizatorilor prefera sa deblocheze telefonul cu degetul decat prin intermediul Face ID.

Ba mai mult, dsecuritatea telefonului ar crește in cazul in care s-ar folosi ambele sisteme de deblocare.

Leave a Reply