Ce puteti vedea in Egipt?

Se stie faptul ca romanilor le place sa viziteze tari straine, iar unii dintre acestia isi indreapta atentia spre Travel Matters atunci cand isi doresc sa viziteze aceasta tara.

Se spune ca atunci cand mergi in Egipt, mergi acasa la faraoni, insa aceasta tara isi intampina turistii cu numeroase zone de desert, scuba diving superbe si faimosul rau Nil. Asadar, se poate spune ca este ceva pentru toata lumea aici.

Iubitorii de plaja se indreapta spre Sinai pentru a savura soarele, in timp ce fanii arheologiei vor putea avea parte de o zi de camp in Luxor. Cairo este megalopolisul care nu poate fi batut pentru slickers oras, in timp ce oaza Siwa si orasul de sud Aswan ofera o bucata de ritm lent al tarii.

Egiptul are atat de multe lucruri interesante de aratat, si este tara perfecta pentru un amestec de activitati care combina cultura, aventura si relaxare. In continuare puteti descoperi o parte dintre cele mai bune locuri de vizitat din Egipt.

Piramidele din Giza

Ultimii supravietuitori ai celor Sapte Minuni ale Lumii Antice, Piramidele din Giza reprezinta unul dintre cele mai recunoscute repere din lume. Construite ca morminte pentru fani puternici si pazite de Sfinxul enigmatic, complexul piramidal al Gizei a inmormantat calatorii de-a lungul veacurilor si arheologii (si un cativa teoreticieni ai conspiratiei) isi zgariau capul cu privire la modul in care au fost construite de secole.

Astazi, aceste memorii megalitice catre regii moarte sunt la fel de minunate ca oricand. Un punct de incontestabil al oricarei calatorii in Egipt, piramidele din Giza nu trebuie sa fie ratate.

Cairo islamic

Liniile atmosferice si inguste din cartierul islamic Cairo din capitala sunt pline de moschei, madrassas (scoli de invatamant islamice) si monumente care dateaza de la Fatimid pana la epocile Mameluke. Aici veti gasi souk-ul de cumparaturi labirint al lui Khan el-Khalili, unde mestesugarii au inca atelierele lor minuscule, iar tarabele sunt incarcate cu ceramica, textile, condimente si parfumuri.

Exista o istorie foarte bogata aici, pe care o puteti explora. Vizitati Moscheea Al-Azhar si moscheea orbitora a Sultanului Hassan si asigurati-va ca va urcati pe acoperisul vechii porti medievale Bab Zuweila pentru cele mai bune panorame minarete cu stralucire in cartier.

Aswan

Orasul cel mai linistit din Egipt este Aswan, asezat pe curbele infasurarii Nilului. Sprijinit de dune de culoare portocalie, acesta este locul perfect pentru a va opri si a va relaxa pentru cateva zile si pentru a va absorbi atmosfera racita.

Explorati raul pe un feribot spre insula Elephantine si faceti plimbari pe strazile colorate ale satelor nubiene. Calariti o camila la manastirea desertului Sf. Simeon, pe malul rasaritean. Exista o multime de situri istorice aici si numeroase temple in apropiere, asa ca aveti ce vizita.

Abu Simbel

Chiar si intr-o tara decorata cu temple precum Egiptul, Abu Simbel reprezinta ceva foarte special. Acesta este templul mare al lui Ramses al II-lea, impodobit cu paznicul statuar statornic, aflat in picioare, si cu un interior decorat somptuos cu picturi murale.

Destul de faimos pentru proportiile sale megalitice, Abu Simbel este cunoscut si pentru fetita incredibila, care a vazut intregul templu mutat de la locul sau original – dispus sub apa datorita barajului Aswan – in anii 1960 intr-o operatiune masiva UNESCO care a luat patru ani.

Muzeul egiptean

O comoara a lumii faraonice, Muzeul egiptean din Cairo reprezinta dara doar si poate una dintre cele mai mari colectii muzeografice din lume.

Conacul roz este decolorat, insa gazduieste o cantitate uluitoare de exponate. Este un loc foarte mic, cu putine oferte si nu contine o ordine cronologica, dar aceasta este jumatate din farmecul scolii vechi.

La etaj se poate vedea gloria de aur a regelui Tutankhamen si fascinantele exponate ale mumiilor regale, dar intr-adevar fiecare colt pe care il vedeti aici este acasa pentru o bucata minunata de arta antica sau statuar care ar putea fi un punct culminant al oricarui alt muzeu.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai interesante locuri care pot fi vazute in Egipt, asa ca in cazul in care intentionati sa vizitati o tara straina, cu siguranta Egiptul reprezinta una dintre cele mai importante destinatii turistice, datorita multimii de obiective turistice pe care le are.

Leave a Reply