Cati oameni sunt pe Pamant?

Pamantul din spatiu
Pamantul din spatiu

Oficial exista 6.869.002.380 de oameni. La fiecare refresh va fi de fiecare data alt numar. Dar de cati sunt sigur ca exista cu adevarat? Pe cati i-am vazut intr-o viata? Daca adun toti oamenii pe care i-am vazut pe strazi, in calatorii, in orasul in care locuiesc, pe cei pe care i-am vazut la televizor, cei carora le-am vazut pozele in ziare, reviste sau pe internet, cei pe care i-am auzit la radio sau in difuzoarele din metrouri si gari, toti cei carora le-am vazut chipul in afise stradale, bannere sau reclame luminoase, cei pe care i-am zarit in goana masinii, sau direct din avion, nu stiu daca adun 10 -15 milioane. Cum pot fi sigur ca ceilalti exista cu adevarat?

Namibia, de exemplu, are 2.108.665 de oameni. Eu cred ca n-am vazut nici macar unul dintre ei, asa ca habar n-am daca ei chiar locuiesc pe planeta acesta. Acum inteleg ca, de fapt, numere de genul “6 miliarde, 7 miliarde de oameni…” n-au pentru mine nici o relevanta. N-am nici o dovada despre existenta lor fizica, dincolo de recensaminte sau aproximari mondiale, asadar m-as putea purta in continuare ca si cum ei n-ar exista deloc.

“China are peste un 1,338 de miliarde de locuitori..” Sa fie sanatosi! “India a depasit 1,2 miliarde…” La cat mai multi! Singurul lucru care ma face sa cred ca oamenii sunt mai numerosi este daca vecina de la 3 o sa nasca. Atunci da, ne inmultim cu adevarat!

Leave a Reply