Cautarea unui job si intalnirile romantice, mai asemenatoare decat crezi

Sa recunoastem: pentru majoritatea dintre noi, vanatoarea de locuri de munca este un mijloc pentru atingerea unui scop. Foarte rar intalnesti pe cineva care pretinde sa se bucure de procesul in sinede la sine, iar atunci cand exista, este vorba, in general, de oameni salbatici extravertiti, exemplare destul de rare ale umanitatii.

Din acest punct de vedere, vanatoarea de locuri de munca este mai mult ca o intalnire, un lucru ce trebuie sa-l faci in scopul de a atinge un obiectiv: un loc de munca sau o relatie de vis, si nu neaparat ceva ce ai face pentru a te distra.

Asta e perfect in regula. De fapt, luand in considerare mai multe moduri in care aceste procese nu asa distractive se aseamana, va puteti da seama de modul in care puteti maximiza experienta pentru a ajunge la partea de vis mult mai devreme.

Iata cum vanatoarea de locuri de munca si datingul sunt, in esenta, acelasi lucru:

1. Respingere, respingere, respingere

De ce urasc cei mai multi oameni vanatoarea de locuri de munca? Pentru ca de multe ori, procesul implica ascultarea cuvintelor: “Multumesc, dar nu” sau, mai rau, asteptand proverbial langa telefon fara a primi nicio veste. Este destul de usor sa nu te simti de parca tocmai ti-a fost refuzata invitatia la bal, atunci cand esti in cautarea unui loc de munca si negatia vine scurt.

2. Nu poti grabi dragostea. Trebuie doar sa asteptati

Cat timp este nevoie pentru a obtine un loc de munca? Raspunsul, desigur, variaza, desi o formula spune ca pentru fiecare suta de lei in plus la salariu, trebuie sa mai astepti inca o luna in care sa cauti. Indiferent de perioda, chiar si atunci cand economia fierbe, este putin probabil sa gasesti locul de munca mult visat imediat. Ca si in dating, pregateste-te sa saruti o multime de broaste inainte de a-ti intalni printul sau printesa.

3. Relatiile de toate tipurile sunt mai importante decat persoana in sine

Poti fi un model de costum de baie, un doctorand, un profesor ce preda Pilates, in cele din urma, este mai putin important cat de minunat esti ca si candidat sau partener, ceea ce conteaza este daca relatia vi se potriveste. Ganditi-va in felul urmator: daca sunteti un vegetarian, persoana cea mai frumoasa si hilara din lume nu va fi o alegere buna, daca este macelar profesionist. Daca esti un introvertit, dedicarea si abilitatile nu te vor face fericit intr-un birou deschis si plin de vorbareti.

4. Este vorba despre cine cunosti

Chiar si in aceasta era a tehnologiei multilateral dezvoltate exista o multime de cupluri care s-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni. Motivele sunt destul de clare: este mai usor sa te simti confortabil si in conditii de siguranta cu un strain care a fost verificat de catre persoane de incredere inainte. Din motive similare, cel putin saizeci la suta dintre solicitantii de locuri de munca gasesc de lucru prin crearea de retele. Cine e mai in masura sa-ti spuna cum e cu adevarat sa lucrezi la o anumita companie decat cineva care este deja angajat acolo?

In cele din urma, in a fi capabil sa te regrupezi, sa analizezi oportunitati pentru schimbare si pentru a te muta unde ti-e mai bine este importanta prezenta unui prieten bun, a unui coleg sau partener. In dragoste sau in cariera, nimic nu este mai important decat asta.

Leave a Reply