Seo de tip White Hat si Black Hat

In acest articol vom discuta despre cele 2 tipuri principale de SEO, white-hat si black-hat.

White Hat SEO. Daca iti doresti optimizare seo pas cu pas, intra pe Smartseopack.com.

Acest termen se refera la aplicarea metodelor de optimizare legale in strategiile SEO, ce pot imbunatati substantial traficul unui website, in asa fel incat acest website sa poata obtine un ranking mai bun in motoarele de cautare.

Traficul dorit prin aplicarea acestor tehnici de seo, este un trafic de tip uman (vizitatori reali). Unele din tehnicile ce compun metodologia White Hat sunt: back linking-ul, analiza cuvintelor cheie si link building-ul.

Obiectivul este acela de a creste popularitatea website-ului in mediul online, prin scrierea si adaugarea de continut cu o valoare reala, de calitate si cu relevanta mare pentru utilizator.

Seo-ul de tip Black Hat.

Aceasta metoda de SEO implica folosirea unor tehnici ilegale pentru obtinerea acelorasi obiective, ca si cele ce se doresc obtinute prin folosirea seo-ului White Hat. Persoanele care practica seo de tip Black Hat incalca regulile celor de la Google, incercand astfel sa obtina un ranking mai bun pentru website-urile lor.

In ultima vreme, algoritmii de indexare ai Google au inceput sa pedepseasca drastic astfel de tehnici, degradand site-urile respective si facandu-le practic invizibile in cautari. Asadar, aveti foarte mare grija cu folosirea unor astfel de tertipuri, noi nu va sugeram sa o faceti. Unele din tehnicile cuprinse in metoda seo Black Hat sunt:

  • Keyword stuffing-ul (aglomerarea foarte mare de cuvinte cheie intr-un continut anume)
  • Folosirea textului invizibil pe paginile web.
  • Crearea de pagini false (fake pages), pentru a obtine backlink-urile dorite.
  • Folosirea paginilor de tip doorway.
  • Page swapping-ul.

Aceasta metoda de SEO a inceput sa fie folosita din ce in ce mai des din pacate, este inca ilegala si cu siguranta nu reprezinta cea mai buna practica de a-ti populariza website-ul, cel putin nu pe termen lung.

Pe termen foarte scurt ar putea sa dea rezultate, dar in momentul in care Google isi va da seama de practicile pe care tu le folosesti, te va depuncta drastic. De asemenea, site-ul tau ar putea fi chiar indepartat din rezultatele cautarilor, facandu-l practic nefolositor.

Daca utilizatorii ce doresc sa afle informatii despre afacerea ta nu o pot gasi online decat daca stiu exact numele site-ului tau, atunci site-ul tau este 0 din punct de vedere seo si iti sugeram sa-ti faci altul nou.

Cum pot afecta aceste tehnici afacerea ta online.

Pentru ca afacerea ta online sa prospere si site-ul sa devina cat mai popular, trebuie ca cineva sa se ocupe de strategia SEO a acestuia si s-o implementeze corect. De asemenea trebuie facute toate optimizarile necesare, atat cele on-site cat si cele off-site si nu in ultimul rand, site-ul trebuie sa fie bine optimizat pentru device-urile mobile.

Daca site-ul tau bifeaza toate aceste cerinte, poti fi linistit – va creste cu siguranta in motorul de cautare respectiv, trebuie doar sa ai ceva rabdare. Daca alegi sa aplici metoda seo Black Hat, site-ul tau ar putea creste foarte rapid intr-un timp scurt, doar pentru a avea surpriza ca la un moment dat sa cada definitiv, disparand din rezultatele la cautari.

Leave a Reply