Ce conteaza atunci cand iti cumperi o tableta?

Se pare ca in ultimii ani, din ce in ce mai multi utilizatori, in momentul in care au nevoie de un dispozitiv mobil pe care sa il foloseasca in diferite scopuri, isi indreapta atentia spre o tableta.

Nici macar un pic nu ar trebui sa ne mire acest lucru, daca stam sa tinem cont de cat de mult au evoluat aceste dispozitive in ultimii ani, si de ce specificatii tehnice remarcabile detin tabletele in prezent.

Vei putea sa iti cumperi o tableta second hand, care va putea sa fie utila pentru tine, sau vei putea sa iti indrepti atentia spre un model nou. Cu siguranta de preferat ar fi sa alegi un model nou, pentru ca astfel vei avea dispozitivul sigilat.

In cazul in care vei alege o tableta second hand, sunt sanse mari sa fii nevoit sa cauti incarcatoare tableta sau alte accesorii, plus ca sunt la fel de mari sansele si ca dispozitivul sa nu functioneze asa cum ti-ai dori.

Ei bine, dupa cum am spus, este important sa iti cumperi o tableta noua, iar in continuare vom vorbi despre ce trebuie sa stii atunci cand alegi o tableta.

Un prim factor important il reprezinta nevoile tale, pentru ca tu va trebui sa stii exact ce anume astepti de la o tableta, va trebui sa iti cunosti nevoile, dar si sa stii in ce scop vei folosi dispozitivul. Acesta ar fi primul criteriu foarte important in functie de care iti vei alege tableta.

Marimea tabletei conteaza si ea foarte mult, pentru ca mai mult ca sigur iti vei dori un dispozitiv care sa aiba dimensiuni cat mai mari, pentru ca in acest caz atat calitatea cat si claritatea imaginilor pe care ti le va oferi tableta, vor fi de o calitate superioara.

Specificatiile tehnice au si ele un rol extrem de important, pentru ca in functie de ele se vor cunoaste si performantele tabletei. In primul rand, trebuie sa iti alegi o tableta care are un procesor cat mai puternic. Cu cat frecventa pe care functioneaza procesorul, si care este masurata in Ghz este mai mare, cu atat procesorul este mai bun.

Sistemul de operare este si el foarte important, si cu siguranta vei tine cont si de acest aspect in momentul in care iti vei alege tableta.

In cazul in care esti un fan declarat al dispozitivelor Apple, atunci cu siguranta iti vei indrepta atentia spre o tableta a acestui brand, care vine cu sistemul de operare iOS instalat, la fel ca si dispozitivele iPhone, ale aceluiasi brand.

In cazul in care esti fan Samsung sau Sony de exemplu, cu siguranta iti vei indrepta atentia spre o tableta care vine cu sistemul de operare Android, exact la fel cum vin pe piata si telefoanele acestor doua branduri de top.

Spatiul de stocare reprezinta si el un detaliu extrem de important in functie de care iti vei alege tableta, insa acesta se poate extinde cu ajutorul unui card de memorie.

Cu siguranta, memoria RAM are si ea un rol de o importanta majora in momentul in care iti vei alege tableta ideala, astfel ca vei alege o tableta care are o memorie RAM cat mai mare.

Leave a Reply