Ai idei de afaceri insa nu ai bani? Un super antreprenor te poate ajuta!

In cele mai multe cazuri, cel putin in Romania, cele mai inovative idei de afaceri au venit din partea tinerilor. Tot statisticile arata ca mare parte din acesti tineri nu au avut bani sa-si dezvolte ideile insa au apelat la un specialist care cunostea un finantator gata sa sutina ideea respectiva.

Astazi, acest specialist se numeste antreprenor. Ce este un antreprenor de succes? Acest personaj este omul din spatele dezvoltarii unei idei pline de esenta si care ar urma sa aduca rod in societate.

Andrei Ursachi, este unul din aceste persoane numite “motoare” ale afacerilor. A sustinut si dat viata mai multor idei de-a lungul timpului.

Cum iti alegi mentorul potrivit in antreprenoriat? Intrebarea aceasta mi-am pus-o si eu insa dupa diversa cautari si documentari in online, pe forumuri specifice, am realizat ca lucrurile trebuie puse in balanta, iar talerele cantarului trebuie sa aiba pe ele nu doar numarul total de afaceri dezvoltate de respectivul antreprenor ci si numarul de afaceri care mai sunt in moementul de fata pe piata.

Cand realizezi ca persoana catre care te indrepti si despre care tinzi sa ti-o apropii ca fiind viitorul tau antreprenor are in prezent mai multe afaceri active decat moarte, atunci trebuie sa te opresti, sa pui punct cautarilor tale si sa te intrebi cum a reusit. Urmatorul pas este sa te intalnesti cu el.

Nu ai inteles inca ce inseamna sa fii antreprenor? Wikipedia il defineste in felul urmator – un antreprenor este o persoană fizică sau juridică care se obligă, pe baza unor clauze și condiții contractuale, să execute (întreprindă) diferite lucrări (industriale, de construcții etc.) în beneficiul altei persoane sau organizații, în schimbul unei sume de bani dinainte convenite.

El este un tip de agent economic reprezentativ în economia de piață care adoptă un comportament întreprinzător, de esență activă și inovatoare, specific sistemelor economice bazate pe concurență, risc și inițiativă privată.

Este si cazul lui Andrei Ursachi, care de mic a fost preocupat de business. Pana la varsta de 26 de ani a fondat cateva zeci de afaceri, o parte le-a vandut, pe altele le-a retinut, cert este ca in prezent administreaza un numar de aproximativ 13 business-uri.

De ce ai avea nevoie de un antreprenor?

A avea o idee unica nu este acelasi lucru cu a sti cum sa o pui in practica iar daca in domeniul business-ului nu ai pe cineva care sa te sfatuiasca bine, s-ar putea intampla ca respectiva initiativa sa-ti fie preluata fara ca tu sa beneficiezi de nici macar un cent sau leu.

Antreprenorul este omul din spate, il putem numi omul cheie sau persoana care nu stie o alta cale decat cea potrivita pentru te ridica in domeniul in care vrei sa progresezi.

Ce mai face un antreprenor? Doar ridica afaceri? Ei bine, nu, un antreprenor are astazi si capacitatea de a oferi solutii pe timp de criza, de aceea diverse societati aleg sa se refugieze in cumostintele unui astfel de specialist atunci cand trec prin momente cu adevarat dificile.

Leave a Reply