Despre avantajele colaborarii cu Eva-Energy

Despre liberalizarea pietei de energie electrica s-a tot vorbit, dar n-am auzit pe nimeni care sa spuna care sunt de fapt avantajele alegerii unei anume firme energie electrica in detrimentul alteia.

Nu voi face comparatii in cadrul acestui articol, ci vreau doar sa va prezint cateva detalii care m-au multumit de la bun inceput si care inca ma multumesc la Eva-Energy. Prin urmare, am ales acest distrubuitor de energie electrica din lista foarte complexa de firme energie electrica deoarece:

Mi s-a spus de la bun inceput din ce este compus pretul

Poate ca ati fost si voi pusi in situatia de a “descurca” informatiile prezentate pe factura de energie electrica – cel mai probabil provocarea a fost mult prea mare, la fel a fost si pentru mine. Situatia s-a schimbat insa in momentul in care am vazut chiar pe site-ul www.eva-energy.ro o lista completa a componentelor incluse in pretul final:

  • pret energie electrica activa
  • tarif aferent serviciului de transport al energiei electrice
  • tarif aferent serviciului de distributie (corespunzator cu nivelul de tensiune)
  • contravaloarea certificatelor verzi
  • daca e cazul, contravaloarea energiei electrice reactive
  • acciza, TVA si taxa de regenerare

Nu a fost nevoie de foarte multa documentatie

Probabil ca oricine se gandeste oarecum cu frica la ideea ca schimbarea furnizorului de energie electrica (sau oricare alt tip de furnizor) inseamna o noua lupta cu birocratia. De fapt, nu e deloc asa.

Pentru trecerea la serviciile Eva-Energy nu am avut nevoie decat de un act care sa dovedeasca proprietatea (sau dreptul de folosinta) al locului de consum si o copie a unei facturi emise de furnizorul anterior. Cererea de incheiere a contractului de furnizare energie electrica, impreuna cu notificarea pentru incetarea contractului cu furnizorul anterior le-am gasit chiar pe site-ul mentionat – www.eva-energy.ro. Simplu, nu?

Etape de contractare simple si usor de parcurs

Trecerea la noul furnizor a fost mai simpla decat as fi crezut. Am ales oferta de servicii de furnizare energie electrica potrivita pentru mine, am pus la dispozitia reprezentantilor Eva-Energy documentele si copiile documentelor necesare, alaturi de formularele completate si semnate, iar apoi am primit (dupa ce toate aceste acte au fost verificate) contractul pentru a fi semnat.

Am mai aflat cu surprindere ca la EVA Energy exista si posibilitatea de a extinde termenul de plata, cu respectarea anumitor conditii, sau ca plata facturilor poate fi esalonata, in cazul in care clientul intampina dificultati in a le achita.

Un alt lucru care mi-a placut este faptul ca facturile pot fi platite usor, la roboteii de plata, la Posta Romana si chiar la unele banci comerciale. Surpriza mai mare a fost cand am aflat ca se poate plati si cu criptomonede.

Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant ca toate chestiile pe care le-am spus mai sus sunt reale. Totusi, va recomand sa va documentati foarte bine inainte de a face pasul trecerii la o alta firma de furnizare energie electrica. Oricum, recomandarea mea ramane EVA Energy – mai multe detalii si informatii puteti obtine accesand www.eva-energy.ro.

Leave a Reply