Cum alegem drujba perfecta?

Pentru cei care locuiesc in mediul rural si care au incalzirea in locuinte cu lemne, cu siguranta drujba reprezinta o necesitate, pentru ca ea este folosita pentru taierea lemnelor de foc.

O drujba insa este utila intr-o gospodarie si pentru a taia crengile copacilor, sau pentru diferite alte activitati in care este necesara taierea lemnelor.

Tinand cont de cat de importante sunt drujbele pentru cei care au incalzirea cu lemne, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie tinut cont in momentul alegerii unei asemenea unelte.

Tipul motorului

In ceea ce priveste motorul drujbei, acesta poate fi electruc sau pe benzina. De regula se folosesc drujbele pe benzina in aplicatii profesionale, acestea fiind mai puternice decat drujbele pe curent. In plus, drujbele cu motor pe benzina sunt mai apreciate pentru ca nu au nevoie de curent electric, si pot fi utilizate oriunde.

In schimb, cei care isi doresc sa taie lemne in padure nu pot folosi drujba electrica cu fir pentru ca aceasta are nevoie de o sursa de energie electrica, dar pot opta pentru o drujba cu acumulatori, insa acestea nu rezista prea mult timp incarcate, iar pentru incarcarea acumulatorilor este necesara din nou sursa de curent electric. In schimb, pentru lucrul din gospodarie poate fi utila o asemenea drujba, care este ideala lucrarilor semi-profesionale.

Lantul

Lantul este deasemenea important cand vine vorba despre alegerea drujbei. De regula acesta poate fi cuprins intre 30 si 59 cm, insa exista si drujbe cu lanturi mai mari, insa acesta difera in functie de motorizarea drujbei.

Sistemul anti-vibrare

Aceasta caracteristica a drujbei este extrem de importanta, pentru ca daca nu permite ca vibratiile sa fie foarte puternice.

Greutatea

Greutatea drujbei este extrem de importanta. Cu cat aceasta este mai grea, cu atat este mai greu de manevrat si totodata mai greu de tinut in mana.

Este necesar ca toti cei care isi cumpara o drujba sa tina cont de scopul in care o vor folosi. De exemplu, o drujba usoara pentru o aplicatie medie inseamna un timp mai mare de lucru si o utilizare mai grea.

Pret

Cu siguranta in momentul in care vine vorba despre achizitionarea unei drujbe, toata lumea isi doreste drujbe ieftine de vanzare, iar acestea pot reprezenta solutia ideala pentru cei care nu vor solicita foarte mult drujbele.

In schimb, cei care intentioneaza sa foloseasca foarte mult drujbele, in aplicatii mari precum taierea copacilor, cu siguranta vor fi nevoiti sa isi indrepte atentia spre drujbe mai performante, si care vor costa mai multi bani

Brand

Numele producatorului are o importanta deosebita. La fel ca si atunci cand vine vorba despre achizitionarea unor alte produse, si cand se alege drujba conteaza brandul.

Cu siguranta majoritatea celor interesati isi vor intrepta atentia spre drujbe de la Stihl, Husqvarna, Bosch sau Makita, pentru ca de regula sculele si uneltele acestor branduri sunt de calitate superioara.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii de care trebuie sa tina cont toti cei care se afla in cautarea unei drujbe.

Leave a Reply