Ce este Litecoin?

Litecoin (LTC) este o criptomoneda descentralizata peer-to-peer. Fostul angajat Google Charlie Lee a fondat Litecoin, bazandu-si moneda pe codul initial al Bitcoin si castigandu-i titlul „altcoin” (moneda alternativa pentru Bitcoin). A fost lansat pe 7 octombrie 2011 si a fost lansat live pe 13 octombrie 2011.

Acesta a fost unul dintre primele furci ale clientului de baza Bitcoin. In acest articol, vom discuta despre avantajele Litecoin fata de Bitcoin si care este viitorul Litecoin, insa veti descoperi si alte lucruri interesante, precum preconizari despre care va fi viitorul acestei monede, factori care afecteaza pretul monedei, sau informatii despre tranzactionare.

Care sunt avantajele Litecoin fata de Bitcoin

Care sunt avantajele Litecoin fata de Bitcoin: Litecoin este o moneda de retea bazata pe tehnologia peer-to-peer. Ajuta utilizatorii sa plateasca instantaneu oricui din lume. Litecoin este inspirat de Bitcoin si are tehnic acelasi principiu de implementare.

Crearea si transferul Litecoin se bazeaza pe un protocol de criptare open source care nu este gestionat de nicio autoritate centrala. Fata de Bitcoin, acesta are trei diferente semnificative:

 1. Reteaua Litecoin poate prelucra un bloc la fiecare 2,5 minute (in loc de 10 minute). Aceasta poate oferi o confirmare mai rapida a tranzactiei.
 2. Se preconizeaza ca reteaua Litecoin va produce 84 de milioane de Litecoins. Este de patru ori mai mare decat cantitatea emisa de reteaua Bitcoin.
 3. Liteco foloseste scenariul propus prima data de Colin Percival in algoritmul sau de proba a volumului de munca. Algoritmul de criptare face mai usor sa forati Litecoin pe un computer obisnuit in comparatie cu Bitcoin. Fiecare Litecoin este impartit in 100.000.000 de unitati mai mici, definite prin opt zecimale.

Care este viitorul Litecoin?

 1. Litecoin va ajunge la o valoare de capac.
 2. Esenta monedei Litecoin este o solutie speciala generata de un set complex de algoritmi. Procesul de exploatare este de a cauta continuu solutia speciala a acestui sistem de ecuatii printr-o cantitate imensa de calcul. Litecoin este optimizat pe baza algoritmului Bitcoin. Timpul de confirmare este de doar 2,5 minute, care este de patru ori mai mare decat suma totala de Bitcoin, suma totala de Litecoin fiind de 84 de milioane.
 3. Potentialul de apreciere al Litecoin creste.
 4. Cand Bitcoin a inregistrat preturi astronimice in 2017, pretul Litecoin a crescut si el, crescand brusc de la inceputul anului 2017 incoace, avand un mare potential de apreciere. Litecoin urmareste adesea ritmul Bitcoin si este o alternativa puternica. Daca va place Bitcoin, Litecoin merita investit.
 5. Exista o multime de locuri pentru imbunatatirea monedei Litecoin.
 6. In prezent, valoarea de piata a Litecoin este mai mica decat cea a Bitcoin. Fluctuatia preturilor Litecoin poate fi relativ mare si nu este utilizata pe scara larga in afaceri.
 7. Pe piata in schimbare rapida a monedei digitale, ascensiunile si coborasurile diferitelor monede sunt similare pentru curs. In spatele randamentelor extrem de mari, exista intotdeauna riscuri uriase. Pentru investitori, cel mai bine este sa fie cu ochii pe piata si sa investeasca prudent.

Cum sa tranzactionezi litecoin?

Cand cumparati litecoin pe un schimb, pretul unui litecoin este de obicei cotat fata de dolarul american (USD). Cu alte cuvinte, vindeti USD pentru a cumpara litecoin. Daca pretul litecoin creste, veti putea vinde litecoin pentru a obtine un profit, pentru ca acum valoreaza mai multi dolari decat atunci cand l-ati cumparat. Daca pretul scade si decideti sa vindeti, atunci veti inregistra o pierdere.

Ce factori afecteaza pretul litecoin?

 1. Volatilitatea Litecoin este probabil sa fie determinata de factori similari cu bitcoinul, de exemplu:
 2. Reglementare: criptomonedele sunt in prezent nereglementate de catre guverne si bancile centrale. Exista intrebari despre cum s-ar putea schimba acest lucru in urmatorii cativa ani si despre ce impact ar putea avea acest lucru asupra valorii.
 3. Aprovizionare: exista un numar finit de minede litecoin disponibile pentru a fi minate (84 milioane). Disponibilitatea poate, de asemenea, sa fluctueze in functie de rata cu care monedele intra pe piata.
 4. Presa: preturile litecoinului pot fi afectate de perceptia publica, securitatea, longevitatea si preturile altor criptomonede, cum ar fi bitcoin.
 5. Adoptie: in prezent, litecoin nu a fost adoptat de companii sau consumatori ca metoda de plata. Dar, unii vad potentialul in tehnologia blockchain si cred ca acest lucru ar putea fi adoptat mai pe larg in viitor.

Leave a Reply