De ce este important sa alegeti incaltarile potrivite pentru copii?

Ca adulti, multi dintre noi sufera de dureri de picioare si de probleme legate de picior. In timp ce aproape 98% dintre oameni sunt nascuti cu picioarele sanatoase, doar 40% dintre acestia inca le au sanatoase pana la varsta adulta.

Motivul principal al acestei scaderi drastice a starii de sanatate a picioarelor este practicarea achizitionarii de incaltaminte necorespunzatoare. Pentru a asigura sanatatea picioarelor copilului dvs., este esential ca incaltamintea potrivita de la Giraffe Shoes sa fie achizitionata pentru fiecare etapa a cresterii lor.

Picioarele copiilor vor creste pana la 12 marimi in primii trei ani de dezvoltare. Din pacate, peste 50% dintre acesti copii poarta pantofi care sunt prea mici pentru picioare.

Purtarea de incaltaminte adecvata este deosebit de cruciala pentru copiii ale caror picioare sunt in continua crestere si dezvoltare. Ca parinte, sa stii sa alegi incaltamintea potrivita pentru copilul tau este de cea mai mare importanta.

Cumparaturile de incaltaminte pentru copii pot fi o experienta frustranta atat pentru parinti, cat si pentru copii. Cu toate acestea, atunci cand parintele este clar cu privire la cerintele de incaltaminte pentru un anumit stadiu de dezvoltare a copilului lor, face cumparaturile pentru incaltaminte cu copii mult mai usor de abordat.

Cunoscand factorii necesari pentru alegerea incaltarilor corecte inainte de timp, jumatate din batalie este castigata inainte de a ajunge chiar si la magazin.

Anatomia pantofului unui copil

Pentru parinti, intelegerea anatomiei pantofului unui copil este primul pas catre alegerea pantofului corect pentru copilul lor. Exista multe componente diferite pentru un pantof, inclusiv:

  • Cutia degetelor – zona in care se incadreaza degetele de la picioare; ar trebui sa ofere suficient spatiu pentru dezvoltarea picioarelor sanatoase si neobstructionate a copilului;
  • Talpa – captuseala adaugata introdusa in fundul pantofului; ar trebui sa aiba controlul mirosului si proprietati anti-bacteriene;
  • Talpa anatomica – brant personalizat pentru interiorul pantofului; ar trebui sa ofere sprijin suplimentar si sa imbunatateasca echilibrul si postura copiluluil;
  • Captuseala – acoperirea pentru interiorul pantofului; ar trebui sa ofere confort si sa permita picioarelor sa respire;
  • Talpa – stratul inferior al pantofului; trebuie sa fie flexibil si rezistent la alunecare;
  • Toc – partea din spate a stratului inferior al pantofului; ar trebui sa asigure absorbtia de soc la picioarele copilului;
  • Stabilizator de calcaie – partea care formeaza calcaiul; ar trebui sa ofere sprijin suplimentar gleznelor si picioarelor copilului in timpul mersului.

Lucruri de pastrat in minte atunci cand alegeti pantoful potrivit

Exista multe lucruri foarte importante de acoperit atunci cand achizitionati pantoful potrivit pentru un copil. Multi factori fac din aceasta aventura speciala de cumparaturi o lume infricosatoare de incertitudine pentru parinti.

Un parinte ar trebui sa tina seama de urmatorii factori atunci cand alege pantofii copilului lor: varsta copilului, marimea incaltarilor, calitatea materialelor folosite de producator, talpa incaltarilor si pret. Acest lucru va face intregul proces mai usor si mai confortabil atat pentru parinte, cat si pentru copil.

Cu siguranta, acei parinti care vor tine cont de toate acest detalii in momentul in care vor cauta incaltamintea pentru cei mici, vor reusi intr-un final sa aleaga incaltarile ideale.

Este foarte important ca parintii sa aleaga incaltamintea potrivita pentru copilasii lor, pentru ca dupa cum se vede in introducere, starea de sanatate a picioarelor are de suferit daca incaltamintea nu este potrivita.

Leave a Reply