De ce trebuie sa tii cont atunci cand schimbi piesele auto

Orice masina are la un moment dat nevoie de o schimbare. Chiar daca doar ce ai achizitionat-o, piesele masinii respective se vor uza odata cu trecerea timpului. Sunt cateva piese care se uzeaza mai repede decat celelalte datorita frecventei folosirii.

Starea masinii trebuie verificata periodic, pentru a elimina riscul defectarii grave a unor piese sau chiar a intregii masini. In cazul unei defeciuni majore, poate duce la lucruri mai grave precum accidentele in trafic. Pentru propria siguranta dar si pentru a celorlalti participanti in trafic, efectueaza revizii periodice.

Piese auto care se uzeaza cel mai repede:

  • Injectoarele – viata injectoarelor este stabilita de tipul de carburant folosit si de curatarea injectoarelor. Acestea trebuie curatate periodic, impreuna cu schimbarea filtrelor de carburant pentru a asigura o perioada mai lunga de functionare a pieselor respective.
  • Ambreajul – este lesne de inteles ca ambreajul se uzeaza datorita utilizarii frecvente a acestuia. Un motiv pentru care ambreajul se defecteaza repede este plecarea imediata de pe loc. Durata de utilizare a ambreajului se poate lungi daca acesta este folosit in mod adecvat.
  • Electromotorul este cel care genereaza curentul electric al consumatorilor si porneste motorul. Este compus din doua piese, un motor electric si respectiv, un solenoid – cel care se defecteaza.
  • Toba se defecteaza datorita astuparea gaurilor de evacuare si a condensului motorului. Defectarea acestuia se recunoaste printr-un zgomot puternic.
  • Alternatorul are rolul de a produce curent si energie. Aceasta piesa auto se schimba cel putin odata in toata durata ciclului de viata a masinii.

Pentru a evita defectiuni mari asupra autoturismului tau, trebuie sa tii cont de cateva lucruri, respectiv:

  1. Cand schimbi piesele auto mergi la un service autorizat. Chiar daca unele piese auto pot fi schimbate si de catre sofer, cel mai bine este sa iei legatura cu un service pentru a evita defectiunea si a altor componente. Pe de alta parte, exista riscul sa cumperi piese care nu se potrivesc masinii tale si sa nu le mai poti returna.
  2. Mergi periodic sa efectuezi revizii asupra autoturismului. Dupa un anumit numar de kilometrii este indicat sa faci o revizie tehnica a masinii. Acest lucru se face pentru a proteja intreaga masina, nu doar unele dintre componente.
  3. Atunci cand o piesa trebuie schimbata, nu amana aceasta procedura! Amanarea schimbarii unor piese auto duce la defectiuni grave si poate cauza accidente. Desi masina inca functioneaza dupa ce o piesa s-a defectat, aceasta trebuie schimbata in cel mai scurt timp posibil.
  4. Preturile mici nu ofera intotdeauna siguranta pentru autoturismul tau. Masina ta are nevoie de piese de calitate pentru a-i asigura o durata lunga de viata, asadar orienteaza-te dupa raportul pret/calitate, dar si dupa recenziile produselor.
  5. Achizitioneaza piese auto din mediul online. In cazul produselor din magazinele fizice nu esti sigur pe numarul de piese de pe stoc, ba mai mult, nici macar nu stii daca vei gasi ce ai nevoie. In mediul online, poti citii recenzii despre piesele respective, poti cumpara mai multe simultan si comanda vine la tine acasa.

Leave a Reply