Cataracta la varste inaintate are o solutie – interventia chirurgicala realizata la Medoptic

Ochii imbatranesc, un proces firesc si ireversibil. In unele cazuri, imbatranirea este cauza aparitiei cataractei. Nu doar ca isi schimba structura, insa isi pierde si din functii. Exista o solutie si aceasta se numeste consult de specialitate programat cat mai curand si daca este necesara, interventia chirurgicala ce poate fi realizata cu succes in cadrul clinicii Medoptic.

Sa intelegem mai intai de toate ce este cataracta senila

Aceeasta afectiune oculara presupune opacifierea treptata a cristalinului. Acesta este transparent in mod normal, astfel ca in cazul cataractei incepe sa devina mat. Pacientii descriu progresul cataractei ca fiind o pacla, o ceata ce ii impiedica sa mai vada clar. Cred insa, in cele mai multe dintre cazuri, ca este vorba de varsta ce isi spune cuvantul.

De regula primele semne ale cataractei apar dupa varsta de 60 de ani. Este imperativ necesar sa fie cat mai curand programat un consult de specialitate. Cataracta nu are tratament, evolutia acesteia nu poate fi oprita, ci corectata exclusiv prin interventie chirurgicala.

Simptome alarmante:

  • Scade vederea la distanta sau aproape.
  • Culorile par mai sterse.
  • Vederea pe timp de noapte scade.
  • Vedere incetosata.
  • Pacientul vede adesea cercuri luminoase in jurul surselor de lumina.

Varstnicii purtatori de ochelari de vedere pentru apropiere constata la un moment dat ca vad mai bine, reusind poate sa citeasca fara ochelari. Specialistii spun ca acest fenomen este un alt semnal al cataractei senile, o asa zisa imbunatatire a vederii, o ameliorare neobisnuita.

Consult de specialitate la Medoptic

Cataracta poate fi diagnosticata numai de medicul specialist oftalmolog. In cadrul clinicii Medoptic pacientii au parte de consult de specialitate si tot aici pot fi realizate toate investigatiile medicale necesare pentru diagnosticul corect si tratamentul indicat. Interventia chirurgicala, daca se impune, nu trebuie amanata. Este de altfel singura sansa de a recupera, total, vederea.

Specialistii atrag atentia ca aceasta afectiune, netratata la timp, poate duce la orbire. Este cu atat mai frustrant, cu cat batranii au si alte afectiuni medicale. Sa isi piarda vederea nu este o normalitate si nu trebuie pusa pe seama imbatranirii.

Interventie sigura si rapida

Ce trebuie sa stie pacientii si familia acestora este ca in cadrul clinicii Medoptic au loc interventii de top, gratie aparaturii moderne. Operatia pentru cataracta presupune inlocuirea cristalinului. Desi suna de speriat, in realitate este o operatie de scurta durata, de maximum 15 minute, timp in care un aparat cu ultrasunete realizeaza tot procedeul.

Post interventie pacientul poate pleca in scurt timp acasa, cu un pansament ocular aplicat. Efectul operatiei este imediat, pacientul poate sa vada din nou, clar.

De obicei cataracta afecteaza un ochi, insa pe parcurs ajunge sa ii afecteze pe ambii, asadar nu este exclus ca operatia sa fie indicata la ambii ochi. Trebuie spus insa ca exista solutie! Operatia reda bucuria de a trai in normalitate, de a vedea.

DISCLAIMER: Informatii oferite de personal avizat, dar pentru ca fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutica. Evitati automedicatia!

Leave a Reply